Wie zijn wij?

Pattern Made 4 You bestaat sinds 1 september 2006 en is opgericht door Eugenie Naber. Met ingang van die datum zijn de verkoopactiviteiten van Apparel Systems – Thea Botter overgenomen.
Pattern Made 4 You is de dealer van PatternMaker Software in Europa. Als voornaamste producten levert zij de programma’s PatternMaker, MacroGen en Patrooncollecties - specifieke programma’s voor patroontekenen met de computer.

Vanaf het “eerste rokje zelf naaien” was ik onmiddellijk enthousiast over het zelf maken van kleding en besloot een modevakopleiding te volgen. Bij de stichting Cuppens-Geurs en de stichting Particulier Modevak Onderwijs Nederland heb ik het naaien en patroontekenen geleerd en daar diverse enthousiaste mede cursisten leren kennen. Tijdens de opleiding kwamen wij in aanraking met het patroontekenprogramma van PatternMaker en we hadden meteen door dat dit de toekomst van het patroontekenen is. Vanuit de stichting werd toen (jaar 2000) toegestaan dat leerlingen het patroontekenen met de computer deden in plaats van met de hand. Nu wordt bij de stichting het lesmateriaal nog met PatternMaker gemaakt en tijdens lesdagen en studiedagen presenteert men de digitale tekeningen via een beamer en  laptop. Helaas blijven nog veel collega patroontekenaars trouw aan het tekenen met de hand.

Sinds 2001 ben ik als freelancer betrokken bij Apparel Systems (de toenmalige dealer van PatternMaker Software), bij beurzen, demonstraties en workshops. Ook ben ik sinds die tijd actief bij de ontwikkeling en het testen van de programma’s van PatternMaker Software USA. De programmeurs in Amerika zijn bereid om te luisteren naar ideeën van mensen met vakkennis en praktijkervaring en deze ook in te voeren.
Het is echt leuk om mee te werken aan de verbetering van de programma’s en die beter te laten aansluiten op de praktijk en wat de gebruiker echt wil en wat handig is. Daarnaast is het ook een enorme uitdaging om de programma’s zo gebruiksvriendelijk en handig te maken, dat meer professionele gebruikers zoals kleermakers en ontwerpers afstappen van het handmatige tekenen.

De afgelopen tijd is gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe patrooncollecties met het programma MacroGen. Met het nieuwe MacroGen 4.5 zijn wij nu in staat om patronen op maat te maken met een verbeterde pasvorm. Het kost veel tijd van testen, proefnaaien en overleg om goede patronen te programmeren. Gelukkig worden wij hierbij bijgestaan door een aantal enthousiaste naaisters. Binnenkort worden de eerste collecties verwacht.
We hopen door patronen met een betere pasvorm aan te bieden meer mensen enthousiast te maken voor een fantastische hobby. Een kledingstuk naaien is alleen leuk als het resultaat ook goed past en lekker zit.

We stellen het altijd op prijs om uw mening over onze producten te horen. Mocht u problemen ondervinden bij het downloaden, de installatie of registratie, dan zijn we u ook graag van dienst. Daarnaast kunt u altijd bij ons terecht voor meer informatie, een demonstratie of workshops.


U kunt ons bereiken via:
Helpdesk:   +31(0)610455433 (van ma. t/m. vr. 11.00-21.00 uur)
Email:    info@patternmade4you.nl

Eugenie Naber
Pattern Made 4 You
Bekenlaan 98
3448 XE Woerden


Tel: 06 10455433
Email: info@patternmade4you.nl
IBAN NL29INGB0004521444
KvK nr. 30218405  
OB nr. NL001303609B33